top of page
  • Writer's picturetilahaltuun

Miksi minusta tuli ammattijärjestäjä?

Miksi minusta tuli ammattijärjestäjä?


Ehkä suurin syy, joka sysäsi minut Anne te Velde-Luoman ammattijärjestäjä koulutukseen alkuvuodesta 2021 oli lopulta se, että ymmärsin etten ole kuolematon. Aviomieheni yllättävä ja vakava sairastuminen sai myös minut ajattelemaan omaa elämääni ja sitä, mitä vielä haluan tehdä.


Ammattijärjestäjän työ oli vuosia kiinnostanut ja pyörinyt mielessäni. Kuitenkin jostain syystä ikinä ei ollut sopiva aika sille. Puolen vuoden kuluttua tästä ikävästä tapahtumasta aloitinkin jo kouluttautumisen ammattijärjestäjäksi sekä sen lisäksi suorittamaan Yrittäjän ammattitutkintoa Gradiassa. Vuoden kuluttua mieheni sairastumisesta olin jäänyt omasta vakituisesta kätilön työstäni virkavapaalle kokeilemaan yrittäjyyttä ja sillä tiellä olen edelleen.Oman kodin mikrobivaurio


Toinen iso syy siihen, miksi halusin kouluttautua tähän ammattiin oli oman kodin mikrobivaurio. Kotimme vauriotilasta hävitettiin tavaraa lopulta monta peräkärryllistä. Kaatopaikalle meni muun muassa sohva, muita huonekaluja, mattoja ja koko perheen kausivaatteet. Lisäksi hävityslistalle meni lasten söpöt vauvanvaatteet, askartelut sekä muut tavarat, jotka ovat täynnä muistoja sekä tunteita. Myös taloudellinen menetys oli tuolloin suuri.


Tämä luopumistaival oli toinen iso syy siihen, miksi hakeuduin opiskelemaan ammattijärjestäjäksi. Kokemus sai minut miettimään ja kyseenalaistamaan myös muun kodin tavaramäärää sekä omien vaatteiden lukumäärää. Vähemmälläkin pärjää oikein hyvin. Olen myös omakohtaisesti kokenut, kuinka (turhasta) tavarasta irti päästäminen vapauttaa ja saa helpottuneen ja huojentuneen olon aikaiseksi. Myönnän, että vaurioituneista tavaroista luopuminen sattui ja tuntui pahalle. Ison osan noista tavaroista olisin halunnut pitää itselläni, mutta näin jälkikäteen huomaan, että ilmankin pärjään.Nykyään


Haluan auttaa muita ihmisiä tavarahaasteiden kanssa, oli taustalla sitten mitä tahansa. Ymmärrän, ettei tavaroista luopuminen ole aina helppoa, mutta lupaan, että se kyllä helpottuu matkan edetessä. Luopumisprosessiin saa pyytää apua ja minä olen se ammattilainen, joka sinua osaa siinä auttaa. Olen ratkaisukeskeinen, idearikas ja innokas. Lisäksi kerta kaikkiaan rakastan järjestystä ja sen luomista. Työssäni asiakkaat ovat kaikista parasta.


댓글


bottom of page