top of page
  • Writer's picturetilahaltuun

Tavarakaaos kotona




"Tavaroita on helppo haalia, mutta niistä on himputin hankala päästä eroon!" Käsi pystyyn kuka allekirjoittaa tuon väittämän? Tavaroita tulla tupsahtelee lähes jokaiseen kotiin jotakin kautta. Osa saa säännöllisesti vaatelahjoituksia ystävältä tai sukulaiselta ja jotkut isovanhemmat tuovat tuliaisena jonkun pienen lelun/kivan vaatteen, kun näkevät lapsenlapsiaan. Myös erilaisten ostosten yhteydessä saa kylkiäisenä esimerkiksi kynän, lelun tai kirjan. Sitten on syntymäpäivät, joulu ja muut juhlat... Monesti sitä tulee myös itse ostettua vaatteita tai tavaroita tarjouksesta tai kirpputorilta, vaikkei tarvetta välttämättä olisikaan. Ja jos perheessä on useampi shoppailija niin tavaraa kertyy lähes huomaamatta kaappien täytteeksi. Tämä muodostuu ongelmaksi erityisesti silloin, jos ei ole tottunut luopumaan tai kierrättämään vanhoja tavaroita samaa tahtia eteenpäin.


Tavaroista irti päästäminen ja niiden kierrättäminen vaatii aikaa ja hermoja. Erityisesti juuri tuo tavaroista irti päästäminen on hankalaa. Kun on päässyt oman pään sisällä siihen vaiheeseen, että malttaa luopua omista vaatteistaan/tavaroistaan niin törmää seuraavaan ongelmaan. Mihin ne itselle ylimääräiset tavarat voi oikein viedä? Tavarat pitää tietysti ennen tätä kaivaa kaapeista esiin, käydä ne läpi, lajitella sekä tarkistaa niiden kunto. Tämän jälkeen täytyy selvittää oman alueen kirpputorit tai paikat, jotka ottavat lahjoituksia vastaan.



Jos ajatuksena on myydä itse tavaroita niin ne pitää hinnoitella myyntiä varten tai vaihtoehtoisesti kuvata ja laittaa myyntiin eri myyntipalstoille. Vaiva ei lopu vielä siihen, vaan sen jälkeen pitää vastailla lisäkysymyksiin tai käydä siistimässä kirpputoripöytää, jotta se on edustavan näköinen. Loput myymättä jääneet tavarat pitää käydä hakemassa kirpputorilta pois. Ja mihin ne tavarat yleensä päätyvät? Todennäköisesti takaisin omaan kaappiin tai varastoon odottamaan sitä, että jossain vaiheessa käyt kestokassit läpi ja mietit uudelleen, että mitä ihmettä jäljelle jääneille tavaroille tekee?



Tavaroista eroon pääseminen on todellakin työn takana, varsinkin jos niistä haluaa saada vähän rahaa. Omalle työlle kannattaa myös laskea arvo ja miettiä, että mikä on kannattavaa ja mikä ei. Koulutettu ammattijärjestäjä osaa neuvoa ja tukea tässä projektissa. Autamme luomaan tilaa ja järjestystä kotiin sekä autamme luopumaan turhasta tavarasta.


Otetaan yhdessä tila haltuun!

bottom of page